Tjänstebil från KIA

Välutrustade bilar för företag

Kör du bil i tjänsten?

Då kanske det är aktuellt att skaffa tjänstebil. KIA är Sveriges näst största bilmärke 2020 & erbjuder mer bil för pengarna.

Med KIA får du en tjänstebil med mycket utrustning, snygg design, hög komfort och trygghet! Vi på Motorkompaniet kan hjälpa dig med valet av din tjänstebil. Vi har ett brett utbud av KIA-bilar och hos oss kan du känna dig trygg i ditt val av tjänstebil.

Vad är en Tjänstebil?

En tjänstebil får endast köras i tjänsten, du får alltså inte köra din tjänstebil privat. Ofta kallas tjänstebilar även för servicebil eller firmabil. Om du däremot har en bil som du kör både i tjänsten och privat, räknas det som en löneförmån och kallas då för förmånsbil.

En tjänstebil räknas alltså inte som en förmån och du behöver alltså inte betala någon förmånsskatt för din tjänstebil.

När räknas det som en förmånsbil?

En tjänstebil får under vissa omständigheter användas för privata ärenden. Du får som max använda din tjänstebil för privata ärenden vid 10 tillfällen per år och med en sammanlagd körsträcka på högst 100 mil. 

Överstiger du detta räknas din bil som en förmånsbil istället för en tjänstebil och du kommer då behöva betala förmånsskatt och förmånsvärde.

Tjänstebil eller förmånsbil

Oavsett om du vill ha en bil för bruk i tjänsten och privat, eller en ren tjänstebil kan vi hjälpa dig! Vi ser till att du får den bil som är bäst lämpad dina behov.

Förmånsvärde

Om du planerar att använda din nya bil privat är det bra att räkna ut vilket förmånsvärde bilen har. Detta görs med en relativt komplicerad uträkning baserat på bilens värde, körsträcka med mera. Självklart kan vi på Motorkompaniet hjälpa dig med din uträkning!

Är du på jakt efter en ny tjänstebil?

Kom förbi oss på Motorkompaniet i Katrineholm så hjälper vi dig med allt från val av bil till beräkning av förmånsvärde!

Har du hittat en bilmodell du är intresserad av?